Tangentor

Kép: 

Az OM 217 típusú mobil tangentor víz alatti vízsugárkezelésre szolgál. A készülék felhasználásra kerülhet minden nagy gyógyászati fürdőkádnál, mozgásterápiás fürdőnél.

A készülék egy háromfázisú elektromotorral hajtott szivattyúból és egy nyomásszabályzó egységből áll, melyek segítségével - folyamatos keringető eljárást alkalmazva - szívja és egyidejűleg visszajuttatja a fürdővizet a kád vizében fekvő kezelendő emberi testre

A készülék fixen telepített (beépíthető) ill. mobil, görgőkön mozgatható kivitelben készül. A készülék burkolattal és kb. 5m hosszú csatlakozó kábellel van ellátva. A burkolatház tetején vannak elhelyezve célszerűen a kezelőszervek, a nyomásmérő óra ill. a tömlőcsatlakozó csonkok.

A terelőfúvóka (körkeresztmetszetű nyílású) nyalábolt sugarat biztosít.

Ha figyelembe vesszük a levegő bekeverésével előállítható lehetőségeket, akkor a nyomóvízsugár számtalan változata áll rendelkezésünkre a fokozatmentes nyomásszabályozás révén.

A mobil készülék kezelőhelyek közötti könnyű mozgathatóságát megkönnyíti, hogy a burkolaton elhelyezett szerelvények biztosítják a szívó - ill. nyomótömlők, valamint a hálózati csatlakozó kábel rögzítését.

A készülék kikészítetlen fém alkatrészei rozsdamentes, ill. könnyfém ötvözetből állnak, amelynek látható elemei fényesre polírozottak.

A termék részletes leírása, műszaki adatai lejjebb a Dokumentum pontban letölthetőek nyomtatható formátumban.

Melléklet: